logo
Check out our best work:
Mats Liljerehn | Mer från Promise-dagen: formellt och informellt lärande
57
post-template-default,single,single-post,postid-57,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mer från Promise-dagen: formellt och informellt lärande

Mer från Promise-dagen: formellt och informellt lärande

Var med på en heldag om e-learning i torsdags (9 september) i Kista (Promise-dagen www.promise.se) och lyssnade på produktionsbolagen som pratade om e-learning och effektivitet av lärande.Något som många tog upp var det formella och informella lärandet. Det knepiga med informellt lärande är, att i samma stund som du uppmärksammar det så försvinner det. Informellt är bara informellt utan styrning eller uppmärksamhet.

Flera talare hävdade dessutom att  av allt lärande på en arbetsplats, så räknas det med att 80-95% är informellt. Således: att skapa kurser och utbildningar (formellt lärande) addresserar bara en liten del av det totala lärandet. Så, kan vi ”skapa” informellt lärande? Egentligen inte, det vi troligtvis kan skapa är förutsättningar för lärande och försöka uppmuntra själva fenomenet lärande och uppmärksamma det positiva med lärandet som sådant.

Här tror jag att ett lärande med hjälp av sociala medier är en väg att gå. Kan vi återskapa en del av den kraft som finns i sociala medier och en del av den enorma uppmärksamhet detta fenomen får i våra privata liv, tror jag att vi kommer långt.

No Comments

Post A Comment